Leren van André Kuijpers – PFZW

De opdracht

Twee keer per jaar ontvangen bestuurders en beslissers van grote zorg- en welzijnsinstellingen in Nederland het magazine ‘Leren van’ van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW). In het magazine staat een prominent iemand centraal en kan de sector leren van zijn of haar expertise. Naast het magazine organiseert PFZW twee keer per jaar een bijpassende themabijeenkomst waarbij genodigden de specialisten, bestuurders of wetenschappers ontmoeten die in het magazine in de schijnwerpers staan. Op 9 november 2022 heeft de sector geleerd van André Kuijpers op de Wageningen Universiteit, waarbij er specifiek is ingegaan op de gevolgen van de klimaatcrisis voor de sector zorg en welzijn.

Onze rol

  • Programmamaker
  • Projectmanagement
  • Conceptontwikkeling
  • Budgetbeheer
  • Drukwerk
  • Productie
  • Advies

Hoe heeft SAN dit aangepakt?

SAN is van vanaf het begin af aan betrokken geweest bij de conceptontwikkeling en uitvoering van de ‘Leren van’ evenementen. De uitdaging van ‘Leren van’ zit in het inspireren en in beweging krijgen van de doelgroep. Het moet een goede link hebben naar de praktijk waarbij bestuurders en beslissers binnen de sector zorg & welzijn een unieke mogelijkheid krijgen om te leren van ervaringen uit andere sectoren en om te netwerken met vakgenoten.

Wat heeft het opgeleverd?

André Kuipers heeft een verhelderde blik op het klimaatprobleem als astronaut, arts en klimaatambassadeur. Klimaatwetenschapper Tim van Hattum voegde daar een optimistische visie aan toe over een natuurlijkere toekomst voor Nederland in 2120.

Verschillende reacties van deelnemers: “Ik heb heel veel geleerd van de kijk op het klimaat. De complexiteit van het probleem is de oplossing.” En: “Mooie bijeenkomst. Inzoomen van het heelal tot de organisatie.” Het evenement is beoordeeld met een 8,4 en 97% van de aanwezigen raadde het evenement aan collega’s aan.

SAN zorgt voor beweging met impact

Zoek je een hands-on partner in marketing en communicatie en/of een ervaren specialist in het organiseren van zakelijke evenementen die raken?